недеља, 20. јуна 2021. | 23:02

Вучић: Харадинај је опасан човек, “велика Албанија” претња за цео регион

Рамуш Харадинај је опасан човек, а “велика Албанија” била би претња за Србију али и цео регион, рекао је председник Србије Александар Вучић поводом изјаве Харадинаја о референдуму за уједињење КиМ с Албанијом, и истакао да ће Србија имати адекватан одговор на то.

 

Коментаришући изјаву председника Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја да се залаже за референдум за уједињење с Албанијом, ако Косово остане неучлањено и неинтегрисано у ЕУ и друге организације, председник Србије Александар Вучић је рекао да ће Србија имати адекватан одговор.

“Они су били изненађени када сам рекао да ће Србија имати адекватан одговор на такве најаве. Ја никоме не претим. Стварање ‘велике Албаније’ је претња и за Србију и за регион”, рекао је Вучић.

Према речима председника Србије Рамуш Харадинај је опасан човек и вешт политичар који пледира на место председника Косова.

“И уколико би уз њега Аљбин Курти био премијер онда би имали обе гране власти која је за уједињење са Албанијом”, нагласио је Вучић.

Председник Србије је рекао да би волео да је чуо више реакција из Вашингтона, Брисела и других центара моћи.

“Да је неко у Србији говорио о неким другим врстама уједињења на Балкану, не само да би нам увели санкције, већ би нас скоро и бомбардовали”, рекао је Вучић.

Вучић је поручио да Србија није “плитак поток” да свако може да је прескаче на тај начин.

Коментаришући захтеве опозиције да се оснује министарство за изборе као и да се укључи у уређивање РТС-а Вучић је рекао да РТС морају да уређују проферсионалци а не да то буде било чија прћија.

“Што се тиче минситарства за изборе свакаквих сам се лудости наслушао у последњих месец дана тако да то не могу више да слушам. Дијалог је за озбиљне људе”, рекао је Вучић.

Подели на: