Вучић и Чен Бо: Заједнички пројекти добро напредују

Председник Александар Вучић примио је амбасадорку Кине Чен Бо и обавестио је о разговорима у Вашингтону и току дијалога у Бриселу, саопштено је из Председништва.

 

Александар Вучић је упутио поздраве председнику Си Ђинпингу и изразио захвалност на политичкој подршци Кине територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Вучић је потврдио подршку Србије политици “једне Кине”.

Амбасадорка Чен Бо је истакла да је став Кине према једнострано проглашеној независности Косова чврст и непромењив и да ће Кина наставити са међународном подршком Србији по том питању.

Председник Вучић је рекао да ће Србија чувати искрено пријатељство са Кином и наставити да развија билатералну сарадњу са Кином, као поузданим партнером, у свим областима, укључујући и област телекомуникација.

Вучић и Чен су се сагласили да пројекти на којима Србија и Кина заједно раде, захваљујући међусобном разумевању и свеобухватном стратешком партнерству, као и личном контакту председника Вучића и председника Сија, добро напредују.

Разговарали су о будућим пројектима у области инфраструктуре и сагласили се да се све припреме за реализацију пројекта Фрушкогорски коридор добро одвијају.

Председник Вучић је, и током састанка са амбасадорком Чен, поновио одлучност Србије да задржи војну неутралност.

Подели на: