Вучић и Стефановић честитали Дан Копнене војске

Председник Србије Александар Вучић честитао је свим припадницима Копнене војске њихов дан – 16. новембар, наводећи да је сигуран да ће они и у наредном периоду, уз подршку државе, професионално и квалитетно испуњавати своје задатке. Министра Стефановић истакао је да су припадници Копнене војске успешно извршавајући задатке у Копненој зони безбедности, показали висок ниво обучености и професионализма, стално доприносећи јачању угледа Војске, али и Републике Србије у целини.

 

 

У честитки се наводи да припадници Копнене војске настављајући традицију Српске војске дугу више од једног века.

“Упркос сложеним условима у којима радите, захваљујући вашој стручности, одговорности и професионализму чувате углед Војске Србије и свакодневно показујете да сте достојни наследници колубарских јунака”, поручио је председник Вучић.

“Као припадници најбројнијег вида Војске Србије, пружили сте пуну подршку јачању мира, безбедности и стабилизације у региону. Ваше јединице реализују задатке који се постављају пред њих и постижу запажене резултате у обуци и оспособљавању припадника Копнене војске и других субјеката одбране и безбедности наше земље”, наводи се у честитки.

Председник је уверен да ће Копнена војска наставити започете реформе, дати пун допринос даљој реорганизацији Војске и бити значајан фактор у савременој војној организацији, по мери усвојених, проверених и потврђених међународних стандарда и критеријума.

“Честитам вам празник, сигуран да ћете и у наредном периоду, уз модернизацију и осавремењивање јединица и установа свога вида, наставити да професионално и квалитетно испуњавате постављене задатке, у чему ћете имати подршку Републике Србије”, наводи се у честитки председника Вучића.

Стефановић: Копнена војска доприноси јачању угледа Србије
Честитке поводом 16. новембра – Дана Копнене војске и Дана пешадије упутио је и министар одбране Небојша Стефановић. У честитки министра Стефановића истиче се да су припадници Копнене војске успешно извршавајући задатке у Копненој зони безбедности, показали висок ниво обучености и професионализма, стално доприносећи јачању угледа Војске, али и Републике Србије у целини.

“Баштинећи традицију дужу од једног века као припадници најстаријег и најмасовнијег вида Војске Србије, упркос сложеним условима у којима радите, ваше јединице су у овој години реализовале бројне постављене задатке, постигле запажене резултате у обуци и оспособљавању и успеле да одрже захтевани ниво оперативне способности”, наводи се у честитки.

Министар је уверен да ће и у наредном периоду, уз модернизацију и осавремењавање јединица и установа свога вида, припадници Копнене војске наставити да професионално и квалитетно испуњавају постављене задатке.

“Негујући традицију дужу од стотину година и поносно чувајући успомену на јунаке Колубарске битке, као најмасовнији и најотпорнији род војске, успевате да професионалним и успешним извршавањем постављених задатака одржавате наређени ниво оперативних способности”, наводи Стефановић.

“Честитам вам празник, уз жељу да и убудуће наставите са успешним извршавањем постављених задатака и да у садејству са осталима родовима и видовима Војске Србије будете стабилан ослонац система одбране наше државе”, наводи се у честитки министра Стефановића.

Подели на: