петак, 07. маја 2021. | 21:01

Вучић: О изборима одлучују Устав и закони, а не ЕУ или неко други

Председник Србије Александар Вучић рекао је да о изборима у Србији одлучују Устав и закони, а не ЕУ или неко други, шта год ко мислио, и истакао да ће парламентарни избори бити одржани када се земља избори са епидемијом вируса корона.

 

Александар Вучић је рекао да “када се то догоди, у неком тренутку, изаћи ћемо да разговарамо са свима који су желели да учествују на изборима”.

Према његовим речима, ако још неко жели да учествује на изборима, апсолутно нема ништа против, те да чак и разуме потребу људи, који су, каже, уверени да могу да искористе незадовољство једног дела грађана.

“Они који су до јуче говорили да је бојкот једино решење, желе да искористе незадовољство људи, јер морају да седе у кући, да се понашању дисциплинованије, биће тежа економска ситуација, јер смо претпиставили животе људи свему друго”, рекао је Вучић за ТВ Пинк, након састанка са руским стручњацима који бораве у Србији.

Како каже, “желе да кроз незадовољство људи добију већу подршку, а да оне који су се све ово време борили и трудили да сачувају живоре, убедљиво победе и склоне”.

“Није нарочито морално, али је легитимно и легално. Уверен сам да имају велику шансу”, навео је Вучић.

На констатацију да неки кажу да му се жури на изборе, наводи да неки кажу и да му се жури, неки да му се не жури, а да је чуо и да ће неко да врши притисак на њега да би дошло до одлагања избора.

“Кажите ми име тог ко ће да ме позове и да ми каже да ће избори да буду тад и тад. Кажите ми име тог човека који може да се усуди и каже председнику Србије када би треабло да буду тад и тад, јер њихови пулени треба да имају бољу прилику. Ја га не познајем нити се то икад десило, јер Србију да понижавам нећу. српско руководство бирају грађани Србије”, истакао је Вучић.

Поновио је да ће избори бити одржани у складу са Уставом и законом.

“Верујем да ћемо у недељама пред нама сести са људима, да ћемо моћи да се договоримо о процедурама”, казао је Вучић и додао да ће бити компликовано вођење изборне кампање, при чему ће СНС, као највећа странка, бити и најоштећенија.

Подели на: