четвртак, 06. маја 2021. | 15:24

Вучић одржао састанак са Медведевом путем видео-линка

Председник Србије Александар Вучић одржао је састанак путем видео-линка са замеником председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитријем Медведевом.

 

 

Вучић је на свом званичном Инстаграм профилу поделио фотографије састанка који је одржан путем видео-линка.

У дугом и пријатељском разговору, Вучић и Медведев потврдили су веома добре односе које имају Србија и Русија на свим пољима сарадње.

Двојица саговорника разговарали су о кризи изазваној појавом коронавируса, али и начинима како да две земље у томе сарађују.

Председник Вучић је захвалио на подршци Руске Федерације Србији на почетку велике здравствене кризе и додао да једино право решење за спас народа може да буде масовна употреба вакцине против ковида 19.

Истовремено, Вучић и Медведев истакли су добру сарадњу у свим међународним институцијама. Вучић је посебно захвалио на подршци Русије у очувању територијалног интегритета наше земље.

Медведев је рекао да поздравља политику Србије која се понаша као независна и самостална земља и има пријатељски однос према Русији. Двојица саговорника су се договорили да се, одмах по заједничкој победи над коронавирусом, сретну уживо и размене мишљења о свим важним политичким и економским питањима.

Догађај је одржан уочи Међународног међупартијског форума “ШОС+” на тему “Привреда за људе”.

Подели на: