понедељак, 21. октобар 2019. | 00:28

Вучић отвара јужни крак Коридора 10

Председник Републике Србије Александар Вучић ће сутра присуствовати отварању јужног крака Коридора 10, на траси кроз Грделичку клисуру, саопштила је Прес служба председника.

 

Присуствоваће и премијерка Ана Брнабић и потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Како је предвиђено, Вучић ће том приликом на локацији Косина 2 разговарати са представницима извођача радова, а код тунела Манајле са представницима дипломатског кора, финансијских институција и извођача радова који су радили на овој деоници.

На Платоу испод моста Врла обратиће се грађанима и означити почетак пуштања саобраћаја на јужном краку Коридора 10.

Председница Владе ће код петље Предејане разговарати са представницима извођача радова, председницима управних округа, градоначелницима, председницима општина и привредницима овог краја, док ће се потпредседница Михајловић на локацији Момин камен обратити представницима извођача радова и алпинистима.

Вучић је раније данас рекао да је деоници аутопута кроз Грделичку клисуру од 26,3 километра, претходило отварање деоница од Грабовнице до Грделице од 5,6 километара, затим Владичин Хан – Врање од 28 километара, Левосоје – Српска кућа од 10 километара.

“То су су биле најтеже деонице. То сада изгледа тако величанствено, али када радите вредно и марљиво, резултати говоре о свему”, нагласио је Вучић.

Најавио је да ће отварању јужног крака Коридора 10 кроз Србију присуствовати и премијер Северне Македоније Зоран Заев.

“Мислим да је долазак Заева важна вест и говори о значају Коридора 10”, рекао је председник за РТС, и додао да ће се од Београда до Северне Македоније сада стизати за три сата.

Подели на: