четвртак, 06. маја 2021. | 15:39

Вучић са Набханом: Србија посвећена унапређењу односа и са Израелом и са Палестином

Председник Александар Вучић примио је палестинског амбасадора Мухамеда Набхана и обавестио га о разговорима које је српска делегација водила у Вашингтону и Бриселу. Вучић је амбасадору Набхану рекао да Србија поштује и чува пријатељство са Палестином и палестинским народом и да подржава успостављање трајног мира и стабилности на Блиском истоку.

 

 

Александар Вучић је рекао да се нада да ће две стране у будућности наћи начин да постигну договор који ће допринети бољем животу свих људи у том региону, саопштило је Председништво.

Амбасадор Палестине: Неспоразум превазиђен, идемо даље

Палестински амбасадор у Београду Мохамед Набхан изјавио је, после састанка с председником Александром Вучићем, да је уверен да се чврсто пријатељство Србије и Палестине не може пољуљати и истиче да су неспоразуми проистекли из састанака у Белој кући превазиђени.

“Ово је био неспоразум који је усаглашен. То што је било у Вашингтону сада је завршено, морамо прећи преко тога и то је завршено”, рекао је амбасадор Набхан за Тањуг.

“Србија је посвећена унапређењу односа и са Израелом и са Палестином и жели одрживо решење на основу међународних јавно-правних норми, утврђених у УН, које би донело мир, стабилност и напредак свима”, рекао је Вучић.

Захвалио је руководству Палестине на политичкој подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије и принципијелном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова.

Амбасадор Набхан је рекао да Палестина цени Србију, са којом има дубоке пријатељске односе, и да је зато са забринутошћу примљена вест о могућем премештању амбасаде. Изразио је уверење да ће ставови палестинског народа бити уважени од стране руководства Србије у духу традиционалног пријатељства.

Двојица саговорника су се договорили да Србија и Палестина наставе кораке за формирање Мешовитог комитета за сарадњу, који би конкретизовао постојеће споразуме и помогао да се боље искористе могућности за свеобухватну сарадњу.

Амбасадор Набхан је обавестио председника Вучића о палестинском виђењу ситуације на Блиском истоку.

Подели на: