четвртак, 26. новембра 2020. | 05:21

Вулин: Ђукановић без доказа за све криви Србе

Министар одбране Александар Вулин оценио је да Милу Ђукановићу као оснивачу нове вере и цркве није потребан доказ да би за разбијање СФРЈ окривио Србе, и да злочин у Сребреници назове геноцидом.

 

Реагујући на наводе председника Црне Горе Мила Ђукановића Вулин каже да Мило Ђукановић оснива цркву и као сваки оснивач вере који је доживео просветљење има потребу да следбеницима објасни како је настао свет.

“За почетак Ђукановић је верницима поделио објаву о настанку пост Југословенског света. За веру није потребан доказ зато Ђукановић може да за разбијање СФРЈ окриви Србе. Не напад Словеначких сепаратиста на ЈНА, не убијање Срба у градовима од Туђманових усташа, не прегласавање Срба у БиХ и спровођење исламске декларације, не злочине УЧК и НАТО агресију. Зато му је злочин у Сребреници геноцид, а 3.000 убијених Срба у Подрињу није вредно ни помена”, рекао је Вулин наводи се у саопштењу прес службе Министарства обране.

Он истиче да након просветљења нужно мора да наступи и покајање.

“Зато верници Милове цркве нестрпљиво очекују да Ђукановић тачно објасни за које своје речи и дела у време док је владао Србима као Србин се дубоко и искрено каје и које је несреће изазвао српском политиком коју је спроводио све до 1999. Савле је након просветљења постао Павле и престао је да прогања хришћане, Мило је након просветљења почео да прогони православне хришћане и остао је Мило”, закључио је Вулин.

Подели на: