Вулин: Играње тзв. војском Косова изазива озбиљне проблеме

 

Министар одбране Србије Александар Вулин захвалио је руском амбасадору у Београду Александру Чепурину на подршци Руске Федерације територијалном интегритету Србије и напорима за проналажење компромисног решења за Косово и Метохију.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, Вулин је посебно захвалио поводом гласне и доследне подршке позицијама Србије у Савету безбедности УН када је њен интерес био угрожен.
Он је оценио да је ситуација на Косову и Метохији осетљива и отежава наставак дијалога Београда и Приштине, а играње тзв. “војском Косова” изазива озбиљне безбедносне проблеме за читав регион, и истакао да ће се Србија одговорно понашати.

На састанку је истакнуто да посебан допринос односима две братске и пријатељске земље дају одлични односи председника и врховних команданата војски Републике Србије и Руске Федерације, Александра Вучића и Владимира Путина, додаје се у саопштењу.

Министар Вулин и амбасадор Чепурин нагласили су да је сарадња у области одбране Србије и Русије веома развијена и прати укупне односе, као и да је велики напредак остварен у војно-техничкој сарадњи.

Амбасадор Чепурин је изразио задовољство због поновног учешћа министра Вулина на Московској безбедносној конференцији и истакао да Москва придаје велику важност његовој посети и учешћу, каже се у саопштењу.

Подели на: