недеља, 13. јуна 2021. | 20:16

Забринутост и страх због учесталих инцидената

Општина Грачаница

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић апеловао је данас на одговорне институције да пронађу одговорне за последње инциденте у Грачаници. Он је поводом покушаја паљења српске заставе код споменика Милошу Обилићу у Грачаници казао да је народ узнемирен и апеловао на уздржаност.
Након што је пре неколико дана постављан билоборд са симболом ОВК у Кишници на самом улазу у Грачаницу који је дан касније запаљен инциденти су настављени нападом на породицу Трајковић.
Најновији инцидент догодио се синоћ када је група мушкараца покушала да запали српску заставу истакнуту у Грачаници код споменика Милошу Обилићу. Инциденти су изазвали велику забринутост и узнемиреност међу мештанима општине Грачаница а председник ове локалне самоуправе и члан председништва Српске листе данас је са места последњег инцидента апеловао на мир а надлежне органе да одговорне приведу правди.
Председник општине Грачаница изразио је жаљење и забринутост што нико и даље нема слуха за оно што се дешава у Грачаници. Он је од Међународне заједнице, полиције, амбасада, Кфора затражио да својим кредибилитетом и ауторитетом упозоре све који покушавају да наруше мир и безбедност на Косову и Метохији да то не смеју да раде, и да полиција и Кфор морају да повећају своје присуство.
Председник је нагласио да је постоји видео запис који сведочи детаље синоћњег инцидента и да је он предат полицији.

М.Ч.

Подели на: