уторак, 27. јула 2021. | 10:58

Заустављање владике Теодосија бахати чин самовоље

Заустављање владике рашко-призренског Теодосија на административном прелазу Јариње јесте бахати чин самовоље којим се вређа читав српски народ и Српска православна црква, којој је на овај начин поручено да њена неприкосновена права може да погази било који административни радник Приштине.

 

 

Онемогућавање нашег црквеног великодостојника да се слободно креће по својој епархији јесте најфлагрантније кршење верских слобода и шамар свим православним верницима на Косову и Метохији.

То што је владики Теодосију, после удаљавања са административног прелаза и вербалног малтретирања, наводно због две канте меда, на крају ипак омогућено да ступи на Косово и Метохију овај инцидент не чини мање страшним.

Ова брутална увреда на рачун Српске православне цркве је одраз некултуре и политичког екстремизма, који на сваком кораку има потребу да искаже свој презир према српској култури, вери и традицији.

Захтевамо од представника међународне заједнице на Косову и Метохији да упозоре Приштину да је такво понашање недопустиво и да коначно швате да је сваки напад на СПЦ заправо напад на хришћански карактер наше јужне покрајине и на европску културу у целини, те да у складу са тим и поступају.

Подели на: