субота, 31. јула 2021. | 08:06

Албанци из Грачанице тврде да неће дозволити Србима да уклоне билборд

Албанац из Грачанице Гранит Гаши каже да билборд који је постављен у том месту са натписом “Слобода има име” и амблемом ОВК, никога не провоцира, преноси Љајми.

 

Нема разлога за његовим уклањањем јер он никога не провоцира“, поновио је он.

Гаши је рекао да је градоначелник Грачанице Срђан Поповић био најгласнији против овог натписа.

„Српски становници нису били много против али је најгласнији био градоначелник Српђан Поповић, који је изговорио радикалне ствари када је рекао да је ово српска општина. Али ово је косовска општина и није српска општина. Он стално даје такве изјаве и дискриминише Албанце“, изјавио је Гаши.

Гаши је даље истакао да ће Албанци бранити билборд.

„Законски, овај пут је под управом Министарства инфраструктуре и немају право да преузимају иницијативу за уклањање овог билборда. Али иако то учине треба да знају да ће се суочити са албанским грађанима општине Грачаница јер ћемо ми мирно чувати овај билборд и нећемо дозволити да га ико уништи. Нећемо никога напасти и нећемо стварати конфликт али ћемо мирно чувати овај билборд како га нико не би уклонио“, рекао је Гаши.

Он сматра да нема потребе да се осећају угрожено.

Гаши је рекао да се не зна ко је ни када поставио билборд и да је Поповић и од међународних представника тражио његово уклањање.

„Данас сам био у полицијској станици у Грачаници и тамо су ме обавестили да је тужилаштво у Приштини започело истрагу о томе ко је и када поставио тај билборд и рекли су ми да полиција неће предузимати ништа док правосудни органи не дају финалну верзију о овом билборду“, рекао је Гаши.

Према његовим речима, градоначелник Поповић је тражио од међународних органа да уклоне билборд јер се, по њему српски, становници који су у селу Кишнице доводе у опасност.

“Реално они нису у опасности јер албански становници никада нису употребили никакве методе провокације“, изјавио је Гаши.

Гаши је рекао да очекује да ће се на следећој седници скупштине општине дискутовати о овом билборду.

Подели на: