четвртак, 05. августа 2021. | 15:20

Арлов: За завршетак Дневног центра “Подржи ме” потребно још 45.000 евра

Председник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов рекао је данас у Брчком да је, захваљујући председнику Скупштине дистрикта Синиши Милићу, тај град раније донирао 15.000 КМ за градњу Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у северном делу Косовске Митровице.

 

Арлов је напоменуо да се Српско просветно и културно друштво (СПКД) „Просвета“ пре две године укључило у пројекат Одбора „Спојимо децу Косова и Српске“. Он је истакао да је за завршетак Дневног центра, површине 714 квадратних метара, потребно још 45.000 евра, те да је вредност овог пројекта 280 000 евра.

„Сигурно би га завршили да није пандемије. Верујем да ћемо то урадити ове године“, рекао је Арлов новинарима.

Арлов је додао да се хуманитарној акцији за прикупљање новца за изградњу центра од јесени придружила 81 школа из Републике Српске, те да ће акција по школама трајати до 15. фебруара.

Председник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић захвалио се свима који су дали подршку за издвајање новчаних средстава из дистрикта Брчко за изградњу Дневног центра, те да ће дистрикт наставити да исказује солидарност кроз ову, али и сличне акције.

Милић је подсетио да је Скупштина на посљедњем заседању одобрила издвајање новчане помоћи за општине у Српској и Хрватској страдале у земљотресу.

 

Председник Српског просвјетног и културног друштва “Просвета” Брчко Драган Томић напоменуо је да је “Просвета” један од издавача књиге “Хумано срце Српске”, да се примерци могу купити у “Просветиној бибилиотеци” по цени од 60 КМ, те да ће сав новац од продаје бити дониран за изградњу Дневног центра.

Председник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас захвалнице и књиге “Хумано срце Српске” председнику Скупштине дистрикта Синиши Милићу и председнику СПКД “Просвета” из Брчког Драгану Томићу, наводи се у саопштењу Одбора.

Подели на: