subota, 26. novembra 2022. | 09:51
Najnovije vesti

“Beograd je, a možda i Rusija. Cilj bosnizacija Kosova”

Kosovski premijer izjavio da ne veruje da “non pejperi” koji se pominju u medijima dolaze iz bilo koje evropske zemlje, već iz Srbije ili čak Rusije.

 

Ne verujem da su autori zapadne prestonice, sigurno ne SAD. Verujem da ovo dolazi iz Beograda, a možda čak i sa severoistoka. Interes Ruske Federacije je da Zapadni Balkan iskoristi za napad na EU i NATO. Trudim se danju i noću da uverim međunarodnu zajednicu u ono što je ispravno i korisno”, rekao je Aljbin Kurti, prenosi Kossev.

Prema Kurtijevim rečima, namera Beograda je da otvori Ahtisarijev paket i sva pitanja u njemu.

“Ahtisarijev plan je na udaru, namera Beograda je da otvori Ahtisarijev paket i sva pitanja koja su bila unutra. Formula uspeha, koja je takođe moralna i politička obaveza, jeste da mi branimo nezavisnost i da međunarodni akteri brane Ahtisarijev plan protiv Srbije. Cilj Srbije je bosnizacija Kosova, da Kosovo postane propala država. Cilj je napad na suverenitet i teritorijalni integritet otvaranjem Ahtisarijevog paketa. Ahtisarijev plan je dete internacionalaca, internacionalci ga moraju zaštititi, dok ja branim naše voljeno, nezavisno Kosovo”, izjavio je premijer Kosova, a preneo portal Klix.ba.

Podeli na: