sreda, 05. oktobra 2022. | 21:03
Najnovije vesti

Besplatni udžbenici za gimnazijalce u Kamenici

Direktor Gimnazije u Kosovskoj Kamenici Ivan Arsić izjavio je  da je u tri odeljenja prirodno-matematičkog i dva društveno-jezičkog smera ove škole prvi razred upisalo 27 učenika. On kaže da je u toku nabavka besplatnih udžbenika koje će dobiti svaki gimnazijalac.

 

Iako imaju problema sa vodom za piće, Arsić, kaže da početak školske godine dočekuju spremno i da su iz lokalne samouprave dobili obećanje da će normalno vodosnabdevanje škole ubrzo biti nastavljeno.

“Vodovod je zbog izlivanja fekalija i neispravnosti vode za piće obustavio vodosnabdevanje. Najavljeno je da će problem biti ubrzo rešen, a mi smo bili prinuđeni da kao privremeno rešenje postavimo aparat za vodu u zgradi škole”, rekao je Arsić.

Direktor kaže da je u toku i nabavka besplatnih udžbenika koje će dobiti svaki gimnazijalac.

„Mi već godinama praktikujemo da deci obezbedimo besplatne udžbenike, koje oni zadužuju na početku i razdužuju na kraju školske godine”, kaže Arsić.

Gimnazija u Kamenici može da se pohvali dobrim rezultatima u radu, naročito kada je prethodna školska godina u pitanju.

Četvoro učenika angažovano je u istraživačkom centru u Petnici, njih sedmoro je učestvovalo na republičkom takmičenju iz književnosti u Sremskim Karlovcima odakle se vratilo sa tri bronazane medalje. Dvoje učenika ove škole osvojilo je „Svetosavsku nagradu“ koju dodeljuje Filozofski fakultet u Nišu.

“Vredni i marljivi učenici ove škole osvojili su i dve nagrade u okviru takmičenja „Svetosavsko zvonce“ tako da se ja i u ovoj godini nadam nagradama i priznanjima jer iz godine u godinu imamo dobre generacije učenika, a nagrade koje osvajaju su samo dokaz da sa njima predano i marljivo rade i kolege profesori”, kaže Arsić.

Prva Gimnazija u Kosovskoj Kamenici osnovana je davne 1964. godine u sklopu tadašnje Gimnazije “Zenel Hajdini” iz Gnjilana da bi školske 1966-67. bila osnovana Gimnazija kao samostalna škola, sa društveno–jezičkim i prirodno–matematičkim smerom.

Podeli na: