уторак, 21. фебруара 2023. | 18:47
Најновије вести

Без гостију и приредби

Обележавање школске славе Свети Сава у Косовском Поморављу

 

 

Ове године обележавање школске славе Свети Сава у Косовском Поморављу протекло је скромније. Због актуелне пандемије корона вируса и поштовања мера заштите против ширења ове заразне болести изостале су школске приредбе које се сваке године организују на Савиндан. У свим школама организовано је резање славског колача у присуству ученика и наставника, без много гостију са стране.

ОШ „ Свети Сава“ у Клокоту је на дан школске славе ове године скормно обележила и 30 година свог постојања. И у овој образовној установи Савиндан је протекао знатно скромније у односу на претходне године, без приредбе , а од гостију био је присутан само парох витински Бранислав Денић. Организвано је сечење славског колача, а овогодишњи кум славе Светлана Маринковић, библиотекар у овој школи, предала је кумство својој колегиници наставници руског језика Весни Богдановић.

Резњау славског колача у ОШ „ Свети Сава“ у селу Понешу , које поред наставнка и ученика од гостију присутвоала је помоћник директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов која је овој школи уручила савремену наставну опрему. Она је такође посетила и осмогодишње школе у Церници и Клокоту, којима је такође уручила савремену наставну опрему у дидактичким и другим средствима.

С.И.

 

Подели на: