Најновије вести

Без новооболелих у српским срединама на Косову

У последња 24 сата у српским срединама на Косову није забележен ниједан случај новооболелих, али нема ни потврђених нових случајева излечења од коронавируса, саопштено је из Кризног штаба Косовске Митровице.

 

Од почетка избијања пандемије у српским срединама оболело је укупно 116 особа, а до сада је борбу са овом болешћу добило 99 пацијената, док је девет преминуло.

У Северној Косовској Митровици, где је било и највише заражених, 43 особе, више нема оболелих, а од последица ове болести је преминуло троје људи. Без оболелих је и Звечан где је од укупно 25 инфицираних, 24 пацијента успешно излечено, док је једна особа умрла.

У Лепосавићу су од коронавируса оболеле 24 особе, а 15 их је излечено, док је четворо људи преминуло, док је у Зубином Потоку од 24 оболела, излечено 20 пацијената, а једна особа је изгубила битку са овом болешћу.

Смањује се и број хоспитализованих особа, па су тренутно на Инфективном одељењу Клиничког центра у Северној Митровици смештена четири пацијента, три особе се налазе у Студентском дому у том граду, док је један пацијент на лечењу у Клиничком центру у Крагујевцу.

Подели на: