subota, 10. decembra 2022. | 04:03
Najnovije vesti

Bez novoobolelih u srpskim sredinama na Kosovu

U poslednja 24 sata u srpskim sredinama na Kosovu nije zabeležen nijedan slučaj novoobolelih, ali nema ni potvrđenih novih slučajeva izlečenja od koronavirusa, saopšteno je iz Kriznog štaba Kosovske Mitrovice.

 

Od početka izbijanja pandemije u srpskim sredinama obolelo je ukupno 116 osoba, a do sada je borbu sa ovom bolešću dobilo 99 pacijenata, dok je devet preminulo.

U Severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde je bilo i najviše zaraženih, 43 osobe, više nema obolelih, a od posledica ove bolesti je preminulo troje ljudi. Bez obolelih je i Zvečan gde je od ukupno 25 inficiranih, 24 pacijenta uspešno izlečeno, dok je jedna osoba umrla.

U Leposaviću su od koronavirusa obolele 24 osobe, a 15 ih je izlečeno, dok je četvoro ljudi preminulo, dok je u Zubinom Potoku od 24 obolela, izlečeno 20 pacijenata, a jedna osoba je izgubila bitku sa ovom bolešću.

Smanjuje se i broj hospitalizovanih osoba, pa su trenutno na Infektivnom odeljenju Kliničkog centra u Severnoj Mitrovici smeštena četiri pacijenta, tri osobe se nalaze u Studentskom domu u tom gradu, dok je jedan pacijent na lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Podeli na: