sreda, 30. novembra 2022. | 17:36
Najnovije vesti

Bolji put, bolji život

Rekonstrukcija i asfaltiranje puteva i pristupnih saobraćajnica u opštini Leposavić.

Poznato je, da tamo gde nije bilo izgradjene infrastrukture, naročito putne mreže , iz tih sela otišla je omladina, zato se u okviru programa rekonstrukcije nekategorisanih puteva u ovoj opštini nastoji da se stanovništvu obezbede bolji putevi, kako bi se stvorili bolji uslovi zaa život na selu.
Leposavić, 15. Septembra- Ovih dana završeno je asfaltiranje puta I pristupnih saobraćajnica u Ibarskoj Slatini, u zaseoku Novakovići I zaseoku Stara milicija. Radost meštana najbolje odslikava značaj ovih deonica puteva za njihov život. Za sve radnike I predstavnike opštine, koji su obišli radove, priredjen je zajednički ručak. Ovom prilikom stanovnici ovih sela izrazili su zahvalnost izvodjačima radova i rukovodstvu opštine Leposavić, jer dobar asfaltni put za njih znači život, a samim tim stvoreni su bolji uslovi i kvalitetniji uslovi za življenje na ovom području.
Obilazeći radove predsednik Privremenog organa opštine I gradonačelnik Leposavića Zoran Todić, upoznao se sa problemima I potrebama ovdašnjih meštana I mogućnostima za njihovo rešavanje.
– Prioritetna briga lokalne samouprave je briga o ljudima, o svakom stanovniku naše opštine , svakom domaćinstvu I selu, I naša obaveza je da gradjanima obezbedimo uslove za održivi ostanak I opstanak na ovim prostorima. Lokalna samouprava u saradnji sa Vladom Republike Srbije , Kancelarijom za KiM I predsednikom Aleksandrom Vučićem , čini maksimalne napore kako bi žiteljima opštine Leposavić obezbedili uslove za što kvalitetniji život.
Srećni , što je asfaltni put stigao I do njihovog sela meštani Ibarske slatine izrazili su veliku zahvalnost opštinskom rukovodstvu I državnom vrhu Srbije za sve što se čini za bolji život gradjana , ali I na investicijama u budućem periodu , kao I na svemu što država Srbija čini za srpski narod na ovim prostorima.
Opština Leposavić intenzivno radi na sanaciji I rekonstrukciji brojnih putnih pravaca , a u toku su I radovi na rekonstrukciji I asfaltiranju puta u selu Kamenica iz pravca sela Vuča, što je za meštane ovih sela značajna investicija I po njihovom okončanju u mnogome olakšaće im svakodnevni život.
Ovom prilikom predsednik Todić najavio je radove na još niz deonica u cilju nastavka programa revitalizacije nekategorisanih seoskih puteva . Radiće se ove jeseni na putnim pravcima u selu Ostraće prema zaseoku Parlin Potok I rekonstrukcija puta u ovom selu prea zaseoku Janićijevići , odnosno do novosagradjene crkve u selu Ostraće.

V.Vukojević

Podeli na: