subota, 10. decembra 2022. | 03:40
Najnovije vesti

Bolji uslovi za rad i učenje

Srđan Popović položio kamen temeljac za novu zgradu škole u Suvom Dolu

 

Predsednik opštine Gračanca Srđan Popović položio je kamen temeljac za izgradnju nove Osnovne škole u Suvom Dolu. Reč je o savremenom objektu koji će biti u službi boljeg obrazovanja ne samo za decu Suvog Dola, već i okolnih sela.
Popović je tom prilikom izjavio da deca ne smeju da oskudevaju ni u čemu, i da će se nastaviti u smeru stvaranja boljih uslova za obrazovanje i vaspitanje.
– Početak izgradnje osnovne škole u Suvom Dolu nastavak je ulaganja u bolji vaspitno obrazovni sistem. Mi na ovome nećemo stati i nadam se da će se nakon završetka pandemije i deca u Suvom Dolu naći u novim učionicama sa boljim uslovima za rad. Školstvo i zdravstvo su subovi našeg opstanka i nastavićemo da ulažemo i stvaramo uslove za naš opstanak i ostanak ovde, istakao je Popović i dodao da je pandemija koronavirusa malo usporila radove u svemu, pa i kada su infrastrukturni projekti u pitanju, jer je očuvanje zdravlja ljudi trenutno na listi prioriteta.
Direktorica OŠ”Braća Aksić”u Lipljanu Bogdanka Mirić, čije je istureno odeljenje u Suvom Dolu, zahvalila je opštini Gračanica na angažovanju, radu i trudu i do sada, a posebno za izgradnju nove škole.
-Verujem da ćemo ukoliko bude sve kako treba za 75 radnih dana ući u nove školske prostorije. Želim puno uspeha i sreće našoj deci, a svima u ostatku Srbije poručujem dođite, vratitete se da nas bude što više, radićemo u boljim uslovima i bićemo srećni zajedno sa vama, poručila je direktorka Mirić
Direktorica opštinskog odeljenja obrazovanja Brankica Nićić kazala je da je reč o savremenom objektu koji će se nalaziti uz salu koja je izgrađena pre nekoliko godina.
– Planirali smo da rekonstruišemo postojeću zgradu škole, ali je na osnovu procene arhitekata donet zaključak da je bolje izgraditi novu zgradu jer je postojeću gotovo nemoguće rekonstuisati. Verujem da će se sve završiti u predviđenom roku i da će deca sa novom školskom godinom imati bolje uslove obrazovanja, rekla je Nićić.
Nova zgrada osnovne škole imaće 370 kvadrata a vrednost projekta je 109 hiljada evra. Trenutno osnovnu školu u Suvom Dolu pohađa 40 učenika od prvog do osmog razreda.

M.Č.

Podeli na: