Најновије вести

Борбу са ковидом 19 изгубила још 61 особа, новозаражених 7.041

Према последњим подацима, у Србији је коронавирус потврђен код још 7.041 особе, а од последица заразе преминуо је 61 пацијент. У болницама је више од 7.000 људи, а на респираторима 254 особе.

 

У последња 24 сата у Србији су тестиране 18.592 особе, а коронавирус је регистрован код њих 7.041.

Борбу са ковидом 19 изгубила је 61 особа. Од почетка епидемије од последица заразе преминуле су 1.484 особе.

Хоспитализовано је 7.011 људи, а на респираторима су 254 пацијента.

Епидемија не јењава у Србији, а надлежни упозоравају да је и даље већи број пријема него отпуста у ковид болницама.

Директор Клиничког центра Србије проф. др Милика Ашанин рекао је за РТС да је приметан тренд повећања прегледа у ковид амбулантама у Београду за 60 одсто. Истиче да пацијенти стално пристижу и да је систем пренапрегнут.

“Пацијенти стално пристижу, чека се да се испразни неки кревет. Ситуација и у граду и у здравственим установама је пренапрегнута. Последњих недеља у ковид амбулантама тренд у Београду повећава за 60 одсто. Имали смо током дана у ковид амбулантама око 3.500, а сада их буде и 6.200”, навео је Ашанин.

Епидемиолог и Члан Кризног штаба Бранислав Тидоровић каже за РТС да ће и недеља пред нама бити веома тешка, а да ће крајем седмице доћи до једног лаганог смиривања. Истиче да се заравњење криве не може очекивати пре половине децембра.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да се прати ситуација у земљама где живи доста наших људи који би за празнике могли у већем броју да дођу у Србију и да ће се у складу са том ситуацијом и доносити одлуке о евентуалним додатним мерама.

Подели на: