Братиме се Град Београд и Косовска Митровица

Косовска Митровица и град Београд биће братски градови, договорено је на састанку заменика градоначелника Београда Горана Весића и председника Привременог органа Општине Косовска Митровица Александра Спирића, који је одржан у Београду. Повеља о братимљењу биће потписана на Дан Општине 23. новембра у Косовској Митровици.

 

Град Београд финансира и изградњу парка у центру Косовске Митровице у вредности од 11 милиона динара, који је недавно обишао и сам Весић.

У току је и изградња стамбене зграде у Микронасељу у вредности од 42 милиона динара, која се такође финансира из буџета Београда.

Председник Александар Спирић изразио је велику захвалност руководству града Београда у име грађана Косовске Митровице, и истакао важност оваквих инвестиција за опстанак Срба, али и лепшу и уређенију Косовску Митровицу.

„Очи свих нас у Косовској Митровици упрте су у Београд и сваким даном се доказује колико је та подршка важна и колики је ослонац свим Србима како овде, тако и у осталим местима на Косову и Метохији. Братска љубав се не показује кроз празне речи, већ делима која су усмерена на бољитак и кавлитетнији живот грађана у нашем граду“ истакао је председник привременог органа Александар Спирић.

Косовска Митровице обележиће 76 година од ослобођења града у Другом светском рату, 23. новембра. Ово је уједно и Дан Општине Косовска Митровица, који се сваке године обележава свечаном академијом и пригодним програмом.

Подели на: