subota, 10. decembra 2022. | 04:08
Najnovije vesti

Brnabić sa ambasadorom Češke

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Češke Tomašom Kuhtom, koji joj je uručio pismo potpredsednika češke vlade i ministra trgovine Karela Havličeka u kojem se ističe veoma dobra ekonomska saradnja sa Srbijom i značaj koji naša zemlja ima za češke investitore.

 

Brnabić je zahvalila na poverenju Vlade Češke i na investicijama koje dolaze iz te zemlje i ocenila da su bilateralni odnosi dve države čvrsti i stabilni, čemu pre svega doprinosi otvoren dijalog i bilateralne posete zvaničnika na najvišem nivou, saopštila je Vlada Srbije.

Ona je podsetila i na nedavnu posetu predsednika Češke Miloša Zemana Srbiji u septembru 2019. godine, kada je održan i veliki poslovni forum srpskih i čeških privrednika.

Kada je reč o daljim reformama, Brnabić je istakla da je Srbija posvećena jačanju ekonomije i izgradnji moderne države koja počiva na evropskim vrednostima, kao i stvaranju najprivlačnijeg poslovnog okruženja u ovom delu Evrope.

Prema njenim rečima, fiskalna konsolidacija i stvaranje dugoročne makroekonomske stabilnosti daje povoljnu ekonomsku klimu i dodatnu sigurnost svim stranim kompanijama koje žele da investiraju u Srbiji.

Ambasador Kuhta istakao je da je najviše investicija realizovano u oblasti telekomunikacija i nekretnina, ali i u bankarskom, industrijskom i farmaceutskom sektoru, a da se u narednom periodu očekuje još veći broj čeških ulaganja u Srbiji.

Kako je objasnio, upravo podrška Vlade Srbije daje podsticaj i ohrabrenje preduzetnicima iz Češke da svoj kapital ulažu na ovom tržištu, dodaje se u saopštenju.

Podeli na: