Најновије вести

Брнабић: Желимо да градимо још боље односе са САД

Премијерка Ана Брнабић рекла је да је жеља Србије да гради све боље односе са САД и да ће се трудити да то и уради.

 

На питање како ће долазак Џозефа Бајдена на функцију председника САД утицати на односе са Србијом, Брнабић је подсетила да је Америка један од најважнијих партнера Србије.

Припремила Сузана Дука
“Драго ми је што смо у време мандата Доналда Трампа и са његовом администрацијом успели да урадимо много на поправљању односа. Захваљујем се бескрајно и амбасадору САД Ентонију Годфрију. Жеља нам је да наставимо да градимо све боље односе САД и Србије”, нагласила је премијерка.

Брнабић је додала и да ће се Србија трудити да се то уради.

Како је рекла, док се појављују имена потенцијалних кандидата за председничке изборе, пред Владом Србије још 15 месеци напорног рада.

На молбу прокоментарише то шо се већ појављују имена потенцијалних председничких кандидата, међу којима је и владика Григорије “који је најавио и оснивање странке”, Брнабић је казала да види да постоје два председничка кандидата – Мариника Тепић и владика Григорије, који су, додала је, “изузетно јаки, те верује да ће неко од њих двоје сигурно победити на изборима”.

“Што се нас тиче, остало је до тада 15 месеци напорног рада на томе да задржимо најбоље економске резултате за Србију и грађане у Европи, да завришимо ауто-путеве које смо започели, пре свега до Пожеге, завршимо комплетну реконструкцију Клиничког центра Србије и Војводине”, истакла је Брнабићева.

Нагласила је да ће бити најсрећнија када за пар недеља буде постављен камен темељац за нову болницу у Тиршовој.

Такође је навела да је уверена да ће Влада бар једном, а нада се два пута, подићи плате и пензије.

Подели на: