petak, 01. jula 2022. | 07:13
Najnovije vesti

Brnabićeva sa Dodikom u Mostaru

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsedavajućim Saveta ministara Zoranom Tegeltijom u Mostaru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

 

Milorad Dodik je izjavio da je sa Anom Brnabić dogovoreno da bude nastavljena podrška Srbije srpskoj zajednici u Mostaru i celoj Federaciji BiH i najavio mogućnost da u gradu na Neretvi bude izgrađena Srpska kuća koja bi bila multifunkcionalna.

“Položaj srpskog naroda mora biti nesumnjivo i bez odlaganja popravljen, da bi se Srbi ovde osećali kao konstitutivan narod na šta ima pravo po Ustavu, na određene kvote i u zapošljavanju i učešću u javnoj vlasti, a što je sada mnogo niže od onog što vidimo u Srpskoj u zastupljenosti Hrvata i muslimana u institucijama i na lokalnom nivou”, rekao je Dodik.

Ana Brnabić, Milorad Dodik i Zoran Tegeltija i šef mađaske diplomatije Peter Sijarto prisustvuju otvaranju Međunarodnog sajma privrede.

Sajam će okupiti 750-800 izlagača iz regiona i sveta, a tokom pet dana trajanja očekuje se i dolazak više od 60.000 posetilaca.

Premijerka Srbije razgovarala je i sa predstavnicima Koordinacije Srba Mostar i Srpske pravoslavne crkve.

Sastanku, u zgradi Generalnog konzulata Srbije u Mostaru, prisustvovali su protojerej stavrofor i mostarski paroh Radivoje Krulj i iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović.

Na sastanku su bili i predstavnici Srpskog prosvetno-kulturnog društva “Prosvjeta”, Srpskog pevačkog i kulturno-umetničkog društva “Gusle”, kao i Udruženja povratnika Mostar, te drugih srpskih udruženja.

Podeli na: