četvrtak, 18. avgusta 2022. | 21:24
Najnovije vesti

Brnabićeva sa Osovskim o EU putu

O evropskom putu Srbije i reformama koje se sprovode, predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa Tomasom Osovskim, specijalnim izaslanikom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke za politička pitanje Evropske unije.

 

Premijerka Brnabić rekla je da je punopravno članstvo u EU ključni strateški cilj Srbije, dok je Osovski istakao da je Nemačka prijatelj i partner Srbije i da snažno podržava proces evropskih integracija.

Brnabićeva je upoznala Osovskog sa reformama koje Srbija sprovodi na evropskom putu, a posebno u oblasti vladavine prava. Ona je rekla da su prioriteti Srbije reforme koje obuhvataju poglavlja 23 i 24 i da je njihov cilj jačanje institucija i vladavine prava.

Predstavila je aktivnosti koje je Srbija sprovela kada je reč o ustavnim amandmanima i aktivnosti na izradi nove medijske strategije.

U razgovoru je istaknuto da su prioriteti i Srbije i EU borba protiv korupcije i sive ekonomije. Brnabićeva je rekla da je elektronska uprava jedan od najvažnijih mehanizama za jačanje transparentnosti i efikasnosti javne uprave, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Izaslanik za EU politike u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova zaključio je da je potrebno posvećeno nastaviti sprovođenje reformi na evropskom putu i da će Nemačka nastaviti da pruža snažnu podršku Srbiji.

Podeli na: