недеља, 20. јуна 2021. | 23:26

Бура због фотографије министарке испред симбола тзв. ОВК

На друштвеним мрежама појавила се фотографија македонске министарке одбране Радмиле Шекјеринске са симболима такозване албанске ослободилачке војске.

 

Медији у Северној Македонији пишу о скандалу пошто се на друштвеним мрежама појавила фотографија министарке одбране Радмиле Шекјеринске са симболима такозване албанске ослободилачке војске УЧК у Кичеву, преноси портал Плусинфо.

Како наводе медији, фотографија је направљена током посете Шекјеринске општини Кичеву где је разговарала са градоначелником Фатмиром Дехаријем, из албанске владајуће странке Алија Ахметија ДУИ.

Плусинфо пише да је скандалозна фотографија, на којој Шекјеринска и Дехаир позирају испред симбола УЧК и заставе Албаније постављене у кабинету кичевског градоначелника, изазвала снажне реакције у јавности и на друштвеним мрежама.

Након бурних реакција, додаје Плусинфо, огласила се и Шекјеринска која на свом Фејсбук профилу није оспорила фотографију.

“Догађаје из 2001. су далеко иза нас. Наше друштво је превазишло војну кризу демократским и трајним путем, о чему сведочимо данас, 19 година касније, када смо чланица НАТО-а. У 2020. години најважније је да ли политичари служе грађанима. Иконографије нису репер за добро управљање, служење народу је репер”, написала је Шекјеринска на Фејсбуку.

Подели на: