понедељак, 16. маја 2022. | 17:35
Најновије вести

Честитка директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића поводом Рамазанског бајрама

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петра Петковића упутио је честитку, поводом Рамазанског бајрама, свим грађанима исламске вероисповести.

 

 

У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име реису-л-улеми Исламске заједнице Србије, старешинству и свим грађанима исламске вероисповести на Косову и Метохији и у осталим деловима Србије, упућујем најискреније честитке поводом великог верског празника Рамазанског бајрама.

Нека ови празнични дани молитве и ходочашћа оснаже нашу заједничку вољу и намеру да се одговорно суочимо са свим искушењима и изазовима савременог доба и наставимо да градимо друштво по мери цивилизацијских и људских вредности, у коме ће међуверски и међуетнички склад бити, као и до сада, темељ уважавања људских права и заједништва свих наших грађана.

Племенита симболика Рамазанског бајрама огледа се у афирмицији најузвишенијих начела човекољубља, солидарности и међусобног поштовања, која су путоказ и надахнуће свим људима добре воље да истрају на путу разумевања, саосећања и хуманости, што нас обогаћује у цивилизацијском, културолошком и сваком другом смислу.

Са жељом да топлину и радост узвишеног празника проведете у миру, срећи и благостању, окружени породицом и најближима, још једном вам честитам Рамазански бајрам”, наводи се у честитки директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића.

 

Подели на: