nedelja, 02. oktobra 2022. | 21:36
Najnovije vesti

Gana povukla priznanje Kosova

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić rekao je da je Gana povukla priznanje Kosova. Gana je 16. zemlja koja je povukla priznanje Kosova.

 

Ivica Dačić je rekao, u ponedeljak 11. novembra, da je u toku vikenda stigla nota iz Ministarstva spoljnih poslova te zemlje, u kojoj se navodi da Gana povlači priznanje Kosova.

“To je do sada najveća zemlja koja je to učinila, ima 30 miliona stanovnika, tri puta je veća od Srbije. Gana je bila i tradicionalni prijatelj Jugoslavije”, rekao je Dačić i ponovo najavio da će do kraja godine biti još povlačenja priznanja.

“Gana je ozbiljna zemlja i nota koju su oni napisali je bolja nego da smo je mi napisali. Već u drugoj rečenici stoji da je Gana donela odluku da povuče priznanje Kosova, da smatra da je odluka prethodne vlade Gane o priznanju Kosova kao nezavisne države pogrešna i da je predstavljala kršenje Helsinške povelje i Rezolucije 1244, kao i da će oni poštovati rezultate dijaloga”, naveo je Dačić.

Do sada su priznanje Kosova učinile : Lesoto, Papua Nova Gvneja, Burundi, Unija Komora, Gvineja Bisao, Sao Tome i Principe, Madagaskar, Liberija, Grenada, Palau, Komonvelt Dominika, Solomonska Ostrva, Centralnoafrička republika, Togo i Gana.

Podeli na: