četvrtak, 18. avgusta 2022. | 22:25
Najnovije vesti

Dačić o Tačiju i Rami: Vrhunac bezobrazluka!

Sastanak albanskog premijera Edija Rame i Hašima Tačija u Tirani pred početak Samita Brdo Brioni na kojem su razgovarali o nacionalnom ujedinjenju Albanaca, ukidanju granica Albanije i Kosova, kao i o pripajanju tri opstine sa juga Srbije Kosovu – vrhunac je bezobrazluka albanskih političara, poručio je večeras šef diplomatije Ivica Dačić.

 

Ivica Dačić istovremeno ukazuje da se na ovakve ideje o promeni granice ne reaguje, čak ćute i oni koji se neprestano pozivaju na “sveti princip” nepromenljivosti granica.

“Saopštiti zahtev za stvaranje Velike Albanije neposredno pred početak Samita, koji ima za cilj regionalnu saradnju, mogu samo oni koji time žele da pljunu u lice Evropskoj uniji i svima koji su došli u Tiranu”, kaže Dačić pita:

“O čemu sada predsednik Aleksandar Vučić uopšte ima da priča sa Federikom Mogereni ili sa drugim svetskom zvanicnicima dok se svi prave gluvonemi pred ovakvim otvorenog pretnjama velikoalbanskog faktora? “.

Gde su sada, pita šef srpske diplomatije, svi oni koji pominjaše do juče navodno sveti princip nepromenjivost granica.

“Ili to ne važi kad treba da se udari po Srbiji. Stvari su sada više nego jasne: precizno je rečeno da se radi na ujedinjenju albanskog faktora, ukidanju granica između Albanije I Srbije i velikoalbanskim pretenzijama i na tri opštine sa juga Srbije. I ako je od takvih zapadnih mezimaca, prevršila je dara meru – nema o čemu više da se razgovara na raznim skupovima širom sveta, dok se jasno ne osudi ovaj velikoalbanski dogovor Tačija i Rame”, poručuje Dačić.

Kako kaže, mi možda jesmo mali, ali nismo glupi da ne vidimo da se, dok mi razgovaramo o kompromisu, iza naših leđa toleriše stvaranje Velike Albanije.

Podeli na: