петак, 02. јуна 2023. | 00:09
Најновије вести

Дачић очекује успешну сарадњу са Лајчаком

Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић захвалио је данас Словачкој на континуираној подршци евроинтеграцијама Србије, као и на прицнипијелној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије и проналажењу одрживог решења за питање Косова и Метохије.

 

У разговору са новим амбасадором Словачке у Србији Федором Росохуом, Дачић је изразио уверење да ће сарадња са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Мирославом Лајчаком бити успешна и конструктивна, као што је била у време када је обављао функцију министра спољних послова Словачке.
Како је саопштило Министартсво спољних послова, Дачић и амбасадор Словачке су оценили да су билатерални односи две земље традиционално добри и пријатељски.
На састанку је истакнута неопходност продубљивања билатералних односа и даљег јачања у свим областима од заједничког интереса.
Саговорници су изразили задовољство што две земље остварују интензиван и континуиран политички дијалог на свим нивоима и спремност да се он настави и убудуће.
Амбасадор Росоха пренео је спремност Словачке да са Србијом настави интензивну комуникацију и сарадњу на свим пољима.
Поновио је да Словачка остаје привржена свом принципијелном ставу да не призна једнострано проглашену независност Косова, као и да ће његова земља и убудуће наставити да пружа пуну подршку европским интеграцијама Србије.

Подели на: