Најновије вести

Дачић: Саосећање и солидарност са иранским народом услед епидемије коронавируса

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић је током телефонског разговора информисао иранског колегу Мухамеда Џавада Зарифа о мерама које је Влада Србије донела ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести Ковид19, у складу са проценама и препорукама Светске здравствене организације. Изразио је саучешће и солидарност са иранским народом поводом жртава изазваних коронавирусом.

 

Ивица Дачић обавестио је Мухамеда Џавада Зарифа да је једна од мера и привремена забрана уласка у Србију и за држављане Ирана, која је донета не само ради заштите од уношења коронавируса у Србију већ и у склопу активности на спречавању даљег глобалног ширења тог вируса.

Дачић је истакао је да је реч о мери која је привременог карактера, која је донета у циљу не само заштите од уношења вируса корона у Републику Србију, већ и у контексту активности на спречавању даљег глобалног ширења овог вируса, уз искрену наду и жељу да околности буду такве да се ове мере у читавом свету што пре обуставе.

Шеф српске дипломатије је поводом жртава изазваних епидемијом коронавируса у Ирану изразио саучешће Зарифу, а пријатељском иранском народу пренео изразе дубоког саосећања и солидарности.

Министар Зариф је захвалио на солидарности Србије и изнео очекивање да ћемо дисциплинованим придржавањем свих препоручених мера и узајамном солидарношћу и разумевањем сви заједно, на глобалном нивоу, успети да превазиђемо једну од највећих здравствених криза и изазова савременог доба.

Подели на: