среда, 28. јула 2021. | 13:24

Дачић захвалио Боцан-Харченку на помоћи Русије током пандемије

Председник Народне скупштине Ивица Дачић разговарао је са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком о актуелној ситуацији, здравственим и економским последицама које је пандемија коронавируса узроковала у читавом свету и изазовима у политичкој сфери и међународним односима са којима се суочавамо.

 

Председник Народне скупштине Ивица Дачић захвалио је још једном на помоћи коју је Руска Федерација пружила Србији током пандемије, посебно истичући важност испоруке вакцине “спутњик”, коју је и лично примио, саопштила је Скуштина Србије.

Дачић је изразио наду да ће ускоро бити реализоване нове испоруке.

Амбасадор Боцан-Харченко поновио је позиве председнику Народне скупштине Ивици Дачићу упућене од стране Вјачеслава Володина, председника Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације и Валентине Матвијенко, председнице Савета федерације Федералне скупштине Руске Федерације да ускоро посети Руску Федерацију.

Имајући у виду убрзани процес вакцинације који је у току како у Руској Федерацији, тако и у Србији, саговорници су се сложили да би посета могла бити реализована у скоријем периоду.

Подели на: