петак, 01. јула 2022. | 06:44
Најновије вести

Деца су највеће богатство

 Наш највећи успех је велики број деце, имамо их преко 500. Задовољна сам јер све у раду установе тече по плану. Имамо помоћ општина које раде по косовском и српском систему, сарађујемо добро и трудићемо се да тако наставимо – каже директорица Верица Арсић

 

Полазници Предшколске установе „Ђурђевак” из Грачанице, и истурених одељења у Лапљем Селу, Чаглавици и Преоцу, песмом и игром обележили су своју славу, уједно и Дан установе. Њихова приредба ове године одржала се под слоганом „Држи ме за руку”, а малишани су са својим васпитачима на великој позорници грачаничког Дома културе показали шта су све научили у вртићу и специјално за своју славу Ђурђевдан. У раскошним и шареним костимима, са маштовитим реквизитима, разгалили су срца својим најдражима који су дошли да их подрже, али и другим мештанима Грачанице који су са уживањем пратили њихов сценски наступ. Директорица ПУ „Ђурђевак” Верица Арсић каже да је презадовољна радом својих запослених, условима у којима деца бораве, и да ће се трудити да тако буде и у будуће. – Наш највећи успех је велики број деце, имамо их преко 500. Задовољна сам јер све у раду установе тече по плану. Имамо помоћ општина које раде по косовском и српском систему, сарађујемо добро и трудићемо се да тако наставимо. Увек може боље али ми смо задовољни постигнутим до сада – рекла је Арсићева. Према њеним речима, услови у којима бораве деца су коректни, односно на нивоу осталих установа у остатку Србије. – Родитељи су задовољни, а што је најбитније, своје задовољство свакодневно показују и наша дечица, која су, то морам да нагласим, паметна и добра. Централни вртић у Грачаници, као и истурена одељења у Лапљем Селу, Преоцу, Чаглавици, Сушици и Доњој Брњици су добро опремљени, топли и уредни. Са децом ради стручни кадар, и нама фали још васпитача, али због забране запошљавања не можемо да примимо нове људе – истиче Арсић и додаје да упис деце траје преко целе године и да нико није на чекању, односно за сву децу има места.
Предшколска установа „Ђурђевак” навршава 67 година рада и постојања. Последњих 20 година ова приштинска установа функционише у Грачаници и запослени у њој кажу да се труде да наставе њену успешну традицију. Приредби малишана из ПУ „Ђурђевак” поводом славе Ђурђевдана присуствовао је и председник општине Грачаница Срђан Поповић који је малишанима пожелео срећно и безбрижно детињство. – Пресрећан сам и поносан на нашу децу што су нам пружили један овакав дан у којем смо сви уживали. Деци и васпитачима честитам празник, а општинско руководство ће се потрудити да им обезбеди најбоље услове за одрастање. Деца су наша највећа радост, богатство и будућност – поручио је Поповић. М.Ч.

Подели на: