petak, 01. jula 2022. | 06:05
Najnovije vesti

Deca su najveće bogatstvo

 Naš najveći uspeh je veliki broj dece, imamo ih preko 500. Zadovoljna sam jer sve u radu ustanove teče po planu. Imamo pomoć opština koje rade po kosovskom i srpskom sistemu, sarađujemo dobro i trudićemo se da tako nastavimo – kaže direktorica Verica Arsić

 

Polaznici Predškolske ustanove „Đurđevak” iz Gračanice, i isturenih odeljenja u Lapljem Selu, Čaglavici i Preocu, pesmom i igrom obeležili su svoju slavu, ujedno i Dan ustanove. Njihova priredba ove godine održala se pod sloganom „Drži me za ruku”, a mališani su sa svojim vaspitačima na velikoj pozornici gračaničkog Doma kulture pokazali šta su sve naučili u vrtiću i specijalno za svoju slavu Đurđevdan. U raskošnim i šarenim kostimima, sa maštovitim rekvizitima, razgalili su srca svojim najdražima koji su došli da ih podrže, ali i drugim meštanima Gračanice koji su sa uživanjem pratili njihov scenski nastup. Direktorica PU „Đurđevak” Verica Arsić kaže da je prezadovoljna radom svojih zaposlenih, uslovima u kojima deca borave, i da će se truditi da tako bude i u buduće. – Naš najveći uspeh je veliki broj dece, imamo ih preko 500. Zadovoljna sam jer sve u radu ustanove teče po planu. Imamo pomoć opština koje rade po kosovskom i srpskom sistemu, sarađujemo dobro i trudićemo se da tako nastavimo. Uvek može bolje ali mi smo zadovoljni postignutim do sada – rekla je Arsićeva. Prema njenim rečima, uslovi u kojima borave deca su korektni, odnosno na nivou ostalih ustanova u ostatku Srbije. – Roditelji su zadovoljni, a što je najbitnije, svoje zadovoljstvo svakodnevno pokazuju i naša dečica, koja su, to moram da naglasim, pametna i dobra. Centralni vrtić u Gračanici, kao i isturena odeljenja u Lapljem Selu, Preocu, Čaglavici, Sušici i Donjoj Brnjici su dobro opremljeni, topli i uredni. Sa decom radi stručni kadar, i nama fali još vaspitača, ali zbog zabrane zapošljavanja ne možemo da primimo nove ljude – ističe Arsić i dodaje da upis dece traje preko cele godine i da niko nije na čekanju, odnosno za svu decu ima mesta.
Predškolska ustanova „Đurđevak” navršava 67 godina rada i postojanja. Poslednjih 20 godina ova prištinska ustanova funkcioniše u Gračanici i zaposleni u njoj kažu da se trude da nastave njenu uspešnu tradiciju. Priredbi mališana iz PU „Đurđevak” povodom slave Đurđevdana prisustvovao je i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji je mališanima poželeo srećno i bezbrižno detinjstvo. – Presrećan sam i ponosan na našu decu što su nam pružili jedan ovakav dan u kojem smo svi uživali. Deci i vaspitačima čestitam praznik, a opštinsko rukovodstvo će se potruditi da im obezbedi najbolje uslove za odrastanje. Deca su naša najveća radost, bogatstvo i budućnost – poručio je Popović. M.Č.

Podeli na: