уторак, 03. августа 2021. | 10:09

Деца Војводине обрадовала вршњаке на КиМ

Поклони за ученике општине Грачаница од вршњака из Јужно-бачког округа

 

Ученицима нижих разреда основних школа у општини Грачаница подељени су пакети са школским прибором које су им послали ученици основних и средњих школа АП Војводине из Јужно-бачког округа.
Поклоне и поздраве вршњака из северне српске покрајине деци из овог дела КиМ уручио је начелник Јужно-бачког округа Милан Новаковић, заједно са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем. Новаковић је том приликом казао да је веома задовољан и срећан што је у прилици да реализује акцију коју тај округ спроводи за децу са подручја Косова.
-За ових седам година прикупљено је више од 7.000 пакета школског прибора. Најважније је да то са великом љубављу раде деца, њихови родитељи, наставници, директори школа. У питању је велика организација у којој учествује преко педесет школа са подручја Новог Сада и Јужно-бачког округа. Сваке године се тај број повећава и самим тим показујемо најважнију мисију и улогу, да деца из Војводине имају осећај за своје другаре на подручју Косова и Метохије, рекао је Новаковић.
На даровима, хуманости и показаној бризи у име деце захвалио се председник општине Грачаница Срђан Поповић.
-Хвала начелнику Јужно-бачког округа, директорима школа, деци и родитељима Војводине. Ово за нашу децу и нашу општину значи много, али и за читаво Косово. Овај гест, пре свега, говори о томе да наша деца нису заборављена, да неко мисли и брине о њима, јер колико год будемо бринули о њима толико и можемо да рачунамо на нашу будућност овде, казао је Поповић.
Посебну захвалност на дивном гесту који траје већ седам година упућујемо деци и родитељима Новог Сада и Јужно-бачког округа, додао је начелник Косовског округа Срђан Петковић.
У пратњи начелника Новаковића били су и директор Гимназије „Лаза Костић“ Вукашин Лазовић и директор основне школе Прва Војвођанска бригада из Новог Сада Оливер Стојановић.
Укупно ће за децу на централном Косову бити подељено 650 пакета школског прибора. Делегација Јужно-бачког округа исте поклоне поделила је школарцима у Лепосавићу.   М.Ч.

Подели на: