понедељак, 06. фебруара 2023. | 23:27
Најновије вести

Дедић: Почело друго полугодиште, ђаци у школским клупама

Ученици у свим школама у српским срединама на Косову и Метохији од јутрос су у школским клупама, све је спремно за почетак наставе у оквиру другог полугодишта школске 2020/21 године, рекла је за Радио Косовска Митровица Јасмина Дедић, начелница школске управе Министарства просвете, одељења у Косовској Митровици.

 

”Настава се наставља по принципу комбинованог модела , као и на почетку ове школске године. Наиме ученици од првог до четвртог разреда основних школа наставу похађају свакодневно у школи подељени у две групе, од 5 до 8 разреда комбиновано један дан у школи а један дан он лине и ученици средњих школа једну недељу у школи а другу он лине.То је непромењено у односу на сустем наставе који је установљен на пошетку чколске године”, рекла је Дедић.

На питање да ли има проблема у местима где су путеви непроходни као и где су поплављена подручја, Дедићева је одговорила да према њеним сазнањима нема проблема, путеви до школа су проходни и ученици од јутрос редовно похашају наставу. Додала је да се нада да ће остати овако до краја школске године и да мисли да неће бити приморани да због евентуалног погоршања епидемиолошке ситуације прекидају наставу.

Јасмина Дедић, начелница школске управе Министарства просвете Владе РС је свим ученицима који наставу похађају по систему Републике Србије пожелела срећан пошетак другог полугодишта школске 2020/21.године.

 

Подели на: