уторак, 22. јуна 2021. | 13:06

Ђорђевић доставио заштитна одела установама на југу Србије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић доставио је трајна заштитна одела установама социјалне заштите за смештај корисника на југу Србије.

 

Како се наводи у саопштењу Министарства рада, Ђорђевић је посетио места која су до скоро била жаришта корона вируса, односно установе у тим местима, у Кулинама, Алексинцу, Нишу и Трбуњама.

Он је, том приликом, нагласио да праксу обилазака установа спроводи од када је на челу Министарства јер је то, како је навео, најбољи начин да се реално сагледају услови у којима корисници бораве, али и прилика да разговара са запосленима и руководством и да им се, уколико имају неке потешкоће у раду, помогне у оквиру надлежности Министарства.

Ђорђевић је додао да ће у наредним данима, поред редовног снабдевања заштитном опремом, ради веће безбедности, сваки запослени у установама за смештај добити једно трајно заштитно одело.

“Налазимо се у ситуацији која није лака и у којој сви заједно морамо да реагујемо, сарађујемо и једни другима пружамо помоћ како би остварили најбитнији циљ, а то је заштитита живота наших грађана”, рекао је Ђорђевић.

Истовремено је нагласио да мере које је Влада Србије донела морају сви да поштују и примењују јер оне су, како је истакао, прописане за добро народа.

Министар је рекао да је његово министарство и пре проглашења ванредног стања упутило свим институцијама мере које морају да спроводе, забранило све посете, као и изласке и уласке корисника, обезбедило довољне количине дезинфекционих средстава и заштитних маски, као и доставу неопходних намирница.

Подели на: