недеља, 01. августа 2021. | 08:57

Ђурић честитао Ускрс Хочевару и свим верницима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић упутио је честитку поводом Ускрса београдском надбискупу и митрополиту, монс. Станиславу Хочевару и свим верницима римокатоличке вероисповести.

 

Вама, свештенству и свим верницима римокатоличке вероисповести, посебно католицима на Косову и Метохији, честитам највећи хришћански празник Ускрс – Мир Васкрслога са свима нама!

Дан Христовог васкрсења је вековно најснажније надахнуће које нам доноси наду и радост и које нас непрестано инспирише на добра и племенита дела. Празник над празницима и његова порука су средишње место хришћанске вере. Ускрс је симбол победе живота над смрћу, а истином новог рађања у нама увек и изнова васкрсавају наша вера, љубав и нада.

Подсетимо се у предстојећим данима универзалних хришћанских вредности посвећених миру, разумевању, толеранцији и поштовању. Пронађимо у себи храбрости и снаге за суочавање са свакодневицом, пронађимо осећаје хуманости и солидарности према убогима и болеснима, што нам је, чини се, потребније данас него икада. Учинимо, дакле, све што је у нашој моћи, да нам празнична радост буде чиста и потпуна, како би истински сведочили Христовом васкрсењу.

На крају, желим да нагласим, Ваша Преузвишености, да су мултинационални и мултиконфесионални склад, који се темеље на идејама толеранције и уважавања, а коме Римокатоличка црква у Републици Србији даје снажан допринос, гарант боље и сигурније будућности свих наших грађана.

Уз високо уважавање, Ваша Преузвишености, Вама лично желим радост и благослов у сваком Вашем деловању, а пре свега добро здравље и духовни мир. Нека Вам је срећан и благословен Ускрс!”, навео је Ђурић у честитки.

Подели на: