subota, 10. decembra 2022. | 03:25
Najnovije vesti

Đurić: Jeremić poslednji na planeti koji treba da govori o Kosovu i Metohiji

Vuk Jeremić poslednji je čovek na planeti koji bi trebalo ikada da govori o Kosovu i Metohiji, izjavio je danas potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i direktor kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić.

 

On je istakao da će predsednik Narodne stranke i bivši ministar inostranih poslova posle svega što je učinio, čime je oslabio pozicije Srbije u južnoj pokrajini i otežao položaj srpskog naroda, ostati zapamćen kao jedan od najvećih rušilaca srpskih državnih i nacionalnih interesa u istoriji i kao jedan od najvećih saveznika albanskog separatističkog pokreta.

Đurić je u izjavi za javnost kazao da je zbog svojih poteza Jeremić postao “kosovarski heroj” i omiljeni srpski političar u Prištini.

Đurić je podsetio da je Jeremić direktno odgovoran za to što je samoproglašeno Kosovo od Međunarodnog suda pravde dobilo potvrdu legalnosti proglašenja nezavisnosti, što je i do danas najveći politički argument prištinskih separatista u međunarodnoj komunikaciji.

“Bio je advokat i realizator izmeštanja dijaloga o Kosovu i Metohiji iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije, bio je i nadležan za dijalog sa Prištinom i niz sporazuma kojima je Srbija fazno istiskivana sa Kosova i Metohije, da bi na kraju sve rezultiralo i postavljanjem faktičke granice između Srba i Srba i instaliranjem albanskih policajaca i carinika na Jarinju i Brnjaku”, rekao je Đurić.

Jeremić: Nije tajna,Vučić pregovara o razgraničenju…

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Toni Bler na sastancima sa visokim svetskim zvančnicima u Ujedinjenim nacijama razgovaraju o modalitetima međunarodno pravne formalizacije kosovske nezavisnosti i razgraničenju, kao jednom od tih modaliteta.

Jeremić je, na skupštini stranke povodom dve godine njenog rada, rekao da “to nije tajna”.

”Govori se o razgraničenju, a zapravo se raspravlja samo gde treba da prođe granica, da li će Bujanovac, Medveđa i Preševo ostati sa ove ili one strane granice”, rekao je Jeremić na skupštini u Sava centru, na kojoj se između ostalog, biraju predsednik i potpredsednik stranke, članovi Glavnog odbora i drugih stranačkih tela.

Podeli na: