utorak, 27. septembra 2022. | 03:53
Najnovije vesti

Đurić: Karijera Aljbina Kurtija građena na mržnji prema Srbiji

Politička karijera Aljbina Kurtija građena je na velikoalbanskoj ideji i mržnji prema Srbiji, navodi direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Ocenjuje da podrška jednoj osobi koja svoj rejting i politički identitet gradi na mržnji i destabilizaciji nikome ne može doneti dobro.

 

Marko Đurić navodi da Aljbin Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu.

“Danas je godišnjica uvođenja anticivilizacijskih taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, i verujem da, ako Kurti bude odlučivao o tome, neće biti poslednja”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

Dodaje da je politička karijera Aljbina Kurtija građena na velikoalbanskoj ideji i mržnji prema Srbiji.

“Čitava njegova politička karijera je građena na velikoalbanskoj ideji i mržnji prema Srbiji, i bez nje bi on bio samo prazna politička ljuštura, zato će do kraja insistirati na zaoštravanju odnosa Beograda i Prištine i produbljivanju međuetničkog jaza na Kosovu i Metohiji”, navodi Đurić.

Ocenjuje da podrška jednoj osobi koja svoj rejting i politički identitet gradi na mržnji i destabilizaciji nikome ne može doneti dobro.

“Vreme je da međunarodna zajednica, pre svega sponzori samoproglašene nezavisnosti Kosova, švate da podrška jednoj osobi koja svoj rejting i politički identitet gradi na mržnji i destabilizaciji nikome ne može doneti dobro”, navodi direktor Kancelarije za KiM.

Poručuje i da albanski narod na Kosovu i Metohiji zaslužuje novu generaciju političara čija karijera nije ponikla u blatu iredentizma i ratne euforije.

Podeli na: