subota, 10. decembra 2022. | 03:55
Najnovije vesti

Đurić: Nema obolelih u većinski srpskim sredinama

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić naveo je večeras da nema obolelih u većinski srpskim sredinama na KiM, a da su 63 obolela u albanskim sredinama.

 

U KBC Priština u Gračanici kod jedne bolesnice primećeni su klinički simptomi koji bi mogli da ukažu na prisustvo KOVID 19. Pacijentkinja je prebačena u KC Niš”, napisao je Đurić na Instagramu.

Prema njegovim rečima, 900 naših volontera širom KiM realizovali su do sada 3.634 akcije pomoći sugrađanima, a u srpskim sredinama nastavljene su akcije dostavljanja hrane, lekova, zaštitnih maski, rukavica i sredstva za dezinfekciju stanovništvu.

On je podsetio da je Priština uvela zabranu kretanja građanima i vozilima na KiM u vremenu od 10 do 16 časova i od 20 do 06 časova.

Đurić je naveo da je obezbeđena sloboda kretanja preko administrativne linije za sanitetska vozila, pacijente koji se prevoze i lekare pratioce.

“U opštini Zubin Potok organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. U svim srpskim opštinama, u jedinicama lokalne samouprave i u zdravstvenim ustanovama, funkcionišu dežurstva od 24 časa”, kaže Đurić.

“U srpskim sredinama onlajn nastava za učenike osnovnih i srednjih škola se odvija po planu i programu, a Dom kulture Gračanica nastavlja da emituje onlajn programe za decu i mlade”, naveo je Đurić u svom dnevnom izveštaju.

Podeli na: