петак, 09. јуна 2023. | 03:19
Најновије вести

Ђурић о мартовском погрому: Нећемо дозволити да се понови

Поводом 16 година од мартовског погрома над Србима и српским светињама на Косову и Метохији, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је рекао да су Србија и српски народ решени да не дозволе да се нешто слично икада понови.

 

Марко Ђурић је на свом Инстаграм профилу написао да се данас навршава 16 година од мартовског погрома, првог погрома у Европи у 21. веку и да данас оплакујемо све наше суграђане убијене у тродневном злочиначком пиру албанских терориста и екстремиста на КиМ 2004. године.

Истакао је да су наше мисли и сва наша снага и одлучност уз српски народ у јужној покрајини.

“Они који су мислили да на овај начин могу избрисати српски народ и трагове његовог постојања тада су заувек поражени, јер Србија и српски народ решени су да не дозволе да се нешто слично икада понови! Слава нашим страдалницима”, написао је Ђурић, уз кратак видео о мартовском погрому.

У видеу се подсећа да је мартовски погром однео неколико десетина живота, да је рањено више стотина особа, протерано више од 4.000 Срба и других неалбанаца, запаљено више од 800 њихових домова и разурушено или тешко оштећено 35 православних храмова и споменика културе.

Подели на: