Најновије вести

Ђурић: Пацијент из Лепосавића преминуо у КЦ Ниш

Мушкарац, 1973. годиште, из општине Лепосавић, позитиван на коронавирус, преминуо је у КЦ Ниш.

 

Он је преминуо јуче, а директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић навео је да је човек био бубрежни болесник.

Новооболелих у већински српским срединама је пет, укупно девет. Једна особа преминула је у албанским срединама, новооболелих је 13, а укупно је 125 заражених.

“У Косовској Митровици се у самоизолацији налази око 100 лица. У Звечану смо обезбедили три дежурне телефонске линије на којима грађани са симптомима КОВИЂ19, или они који су били у додиру са оболелима, могу да ступе у контакт са лекарима”, наводи Ђурић и додаје да су многи понудили помоћ како би допринели борби против КОВИЂ19.

У том контексту помиње агенцију за превоз путника “КИМ-КО” из Грачанице која је уступила свој возни парк са возачима на коришћење без накнаде и кројачку радњу “Денић” из Горњег Кусца која је започела шивење заштитних маски за потребе ЗЦ Гњилане.

Волонтери обилазе угрожене грађане и носе им пакете са храном и хигијенским средствима, наводи Ђурић на свом Инстаграм профилу и додаје да општински штабови за ванредне ситуације редовно обављају дезинфекцију јавних површина и установа и обавештавају грађане о мерама Владе Србије.

Подели на: