Најновије вести

Ђурић позвао Србе са Косова да гласају: Не дозволимо Приштини да управља институцијама

Амбасадор Србије у Ваштингтону, некадашњи директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић позвао је све Србе са Косова да данас у што већем броју изађу на локалне изборе.

 

“Верујем да људи на КиМ добро знају зашто је држање конаца у сопственим рукама од виталног значаја, како за стање на терену тако и за међународни полозај српске стране”, рекао је Ђурић.

Нагласио је да верује у “родољубље и истрајност наших људи упркос свим притисцима и понижењима које су покушавали да на нам приреде претходних недеља и месеци”.

“Наша љубав и наша одговорност према држави Србији, према нама, нашим породицама и судбинама је већа зато ћемо данас да им одржимо школски час из демократије, из родољубља и поштована према сопственим интересима,и да се изборимо за оно што је наше”, рекао је Ђурић.

Он је нагласио да жели да информише Србе на Косову да је државна делегација Србије на челу са министром Николом Селаковићем у Њујорку претходних дана успела да у разговорима са представницима највећим светских држава дође до већинске подршке међународне заједнице у суочавању са агресивним корацима Пришитне.

“Наш успех је у задржаавању контроле у српским срединама над инситуцијама и једно уздржано и конструктивно држање колико год намах нелагодно и можда непопуларно било, наредни је мудар корак у заштити наших интереса. Зато позивам све на одговорност, да изађу на изборе, да држимо конце у својим рукама и да не дозволимо Пришини или било коме да управљају институцијама које треба да служе грађанина”, поручио је Ђурић.

Подели на: