Најновије вести

Ђурић: Рада Комазец жртва вербалних насилника због тога што воли своју земљу

Најодлучније стајем у одбрану Раде Комазец, новинарке “Јединства”, јединог српског недељника у нашој јужној покрајини, због тога што је данима изложена најпримитивнијим претњама и увредама оних којима њена професионалност и истинољубувост нису по вољи, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

 

Уз нападе на Раду Комазец боли и ћутање дела тобож независне стручне јавности и пред порукама мржње, али и пред оваквом врстом насиља, поготово на Међународни дан слободе медија, само зато што се појединим круговима не допадају њени патриотски ставови. Рада Комазец је изложена салвама примитивизма и простаклука које јој на друштвеним мрежама али и јавно у телевизијским емисијама упућују припадници квазиелите, самозвани арбитри истине, који сматрају да је суштина демократије право да мржњу и вређање неистомишљеника”, каже Ђурић.
Ђурић у саопштењу истиче да не може ћутати пред чињеницом да је једна српска новинарка изложена прогону због тога што се бори да Србија буде нормална земља.
“Раду Комазец пре свега поштујем као човека, а захвалан сам јој и због свега што је као новинарка и одговорна уредница “Јединства” учинила за српски народ на Косову и Метохији, информишући јавност о проблемима српског народа у покрајини за које је квазиелита обично сасвим незаинтересована. Не могу ћутати пред чињеницом да је једна српска новинарка изложена прогону због тога што се бори да Србија буде нормална земља и због тога што је шампион професионалности и стручности у поређењу са онима који је нападају. У Србији никада ненормално не сме постати нормално, а Рада Комазец је жртва вербалних насилника и говора мржње управо због тога што је нормална, што воли своју земљу и што је боле муке српског народа на Косову и Метохији”, наводи Ђурић.

Подели на: