utorak, 06. decembra 2022. | 08:47
Najnovije vesti

Đurić: U Prištini na vlasti oni koji su protiv dijaloga

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa generalnim direktorom za zemlje Evropske unije u Ministarstvu spoljnih poslova Italije Vićencom Ćelesteom, koga je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji i problemima sa kojima se suočava srpski narod u pokrajini.

 

Đurić je sagovorniku predočio da su se, nažalost, ostvarila upozorenja Beograda i da su u Prištini na vlast došle političke snage koje su dosadašnjom retorikom, političkim i programskim opredeljenjima dokazale da su protiv dijaloga i da su pretnja stabilnosti u regionu.

“Prve poruke predstavnika vlade Privremenih institucija samouprave u Prištini nagoveštavaju da tamo nema spremnosti za dijalog, što može imati dalekosežne štetne posledice”, rekao je Đurić.

Prema Đurićevim rečima, Beograd ostaje opredeljen za nastavak dijaloga sa Prištinom i miroljubivo rešavanje svih nesuglasica u regionu, ali ukidanje taksi na robu iz centralne Srbije i ispunjavanje obaveza koje je Priština preuzela u briselskom dijalogu su minimalni preduslovi da do nastavka dijaloga dođe.

Podeli na: