недеља, 14. августа 2022. | 01:35
Најновије вести

Ђурић: Вучић ће Палмеру изнети челично снажне аргументe

Председник Србије Александар Вучић искористиће данашњи састанак с високим функционером Стејт департмента Метјуом Палмером, да упозна америчку страну са свим потезима Приштине којима се крши међународно право, с тешким положајем Срба на Косову и Метохији и с бруталним нападима на раднике Уједињених нација, изјавио је данас директор канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

 

Он је рекао да је изузетно важно да представници држава које не деле ставове Србије по питању КиМ, чују аргументи српске стране, који су у овом тренутку, како је истакао, “челично снажни”.

“Ми смо мала земља и немамо луксуз да разговарамо само са онима са којима се у политичком смислу слажемо, а познато је да са САД по питању КиМ имамо различите ставове, али морамо да разговарамо чак и са онима с којима имамо другачије ставове, поготово сада када имамо прегршт челично снажних аргумената”, навео је Ђурић.

Он је подсетио да су српско државно руководство и председник Вучић месецима пре него што је Приштина повукла низ непримерених потеза, као што је увођење такси на српску робу, упозоравали на штетне последице, али да реакција међународне заједнице изостала.

Подели на: