недеља, 01. августа 2021. | 07:00

Донација Кфора Дому здравља у Жеровници

Војници Кфора из Сједињених Америчких Држава и Грчке испоручили су медицинске инструменте и опрему, укључујући стерилизатор, електрокардиограм, апарате за мерење глукозе и другу дијагностичку опрему локалном Дому здравља у Жеровници на северу Косова.

 

Донација је део помоћи коју непристрасно пружа одсек за Цивилно-Војну сарадњу мисије коју предводи НАТО локалним институцијама и заједницама у циљу побољшања социјалне заштите свих становника, саопштио је Кфор.

Докторка Мирјана Благојевиц, заменица директора Регионалне Болнице је захвалила Регионалној Команди Исток коју предводе Сједињене Америчке Државе и грчком тиму за Везу и надгледање на континуираној подршци коју Кфор пружа локалним здравственим установама, посебно током трајања инфекције ковиђ19.

Од избијања пандемије на Косову, Кфор је редовно спроводио своје задатке из домена безбедности доприносећи локалном одговору на ковиђ19 донацијом личне заштитне опреме и дезинфекцијом јавних установа.

Кфор је такође олакшао испоруку помоћи Институцијама на Косову од стране НАТО савезника и земаља партнера, укључујући Мађарску, Немачку, Италију, Пољску, Словенију, Турску и Аустрију, наведено је у саопштењу.

Подели на: