петак, 01. јула 2022. | 06:52
Најновије вести

Дрецун: Вучић ће на седници дефинисати правац решења КиМ

Посланици Скупштине Србије разматраће на данашњој ванредној седници извештаје Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију од 2013. године и шта је све урађено за српски народ, и извештај председника Александра Вучића у ком ће ће он можда дефинисати правце решења питања КиМ-а, изјавио је председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун.

 

Ми смо за наставак преговора, када се укину таксе (Приштине на српску робу), Србија заговара миран приступ решења питања КиМ-а, али не можемо рећи шта ће се дешавати на данашњој седници”, рекао је Дрецун за ТВ Пинк.

Део опозиције, односно Савез за Србију, најавио је бојкот данашње седнице, а Дрецун каже да то што оно покушавају да ураде јесте “бацање прашине у очи народу”.

Он додаје да је тај део опозиције направио декларацију у којој се говори о помирењу Срба и Албанаца.

” Тај део опозиције сада покушава да одговори декларацијом, која не нуди решење. Нека дођу у Скупштину да изнесу ставове и понуде решење”, додаје Дрецун.

Он сматра да медији нису место где треба да се дискутује.

“Ми ћемо данас и сутра имати озбиљан разговор с председником, са члановима Владе и члановима Канцеларије за КИМ да видемо којим путем треба да идемо даље. Део опзиције који ће бити у парламенту се понаша одговорно, првенствено према грађанима који су их изабрали”, додаје Дрецун.

Оон је најавио и посебну седницу на којој ће бити изнеесени докази, који се прикупљају о злочинима ОВК-а над српискин народом на КиМ-у.

Подели на: